Wednesday, January 19, 2011

DEW TOUR CHAMPIONSHIPS 2010 LAS VEGAS

Dew Tour je asi jediná tour extrémních sportů na světě. Zapoměnte na X-Games, který se jedou jeden víkend, Dew Tour se skládá z několika zastávek nabitými těmi nejlepšími jezdci planety.



Historie Dew Tour se datuje od června roku 2005 a skládá se z celkem pěti zastávek, u kterých je první čistě skateboardová, druhá čistě bmx a zbývající tři jsou kombinací obou sportů dokupy. Prize money 2.5 miliónů dolarů vždycky přivábí spoustu známých tváří, které třeba na X-Games neuvidíte.
Dew Tour ale nejsou jen závody a hrocení, na každé zastávce je několik live koncertů, game roomy s hrami na konzole a vlastně i celá festivalová vesnička, kde jsou k vyzkoušení nové produkty, nějaké ty soutěže a samozřejmě taky možnost si nechat cokoliv podepsat od vašeho oblíbeného ridera.



Letos se Dew Tour koná ve městech Boston, Chicago, Portland, Salt Lake City a naposled v Las Vegas. První bostonská zastávka byla čistě skejtová, druhá čikegská byla čistě v režii bmx a to pod záštitou Nike 6.0, který je rovněž společným sponzorem celé Dew Tour. Pokud se někdo tedy ptá, co dělá Nike s pěnezi, které vydělá na botách a oblečení, tak si zkuste představit kolik pěnez musí Nike vynaložit do propagace bmx na závodech jako je Dew Tour. Ano, někomu to může připadat jako komerce, ale pokud chceme aby bmx neumřelo a aby jezdilo více a více lidí (víc lidí = větší kupní síla = více možností pro výrobce = větší konkurence = kvalitnější a levnější výrobek pro ridera), tak je třeba podporovat značky, které se bmx snaží ukázat masověji jako sport. I když to může být někomu proti chuti. A pokud jde navíc o kvalitní výrobky je jedině dobře. Sám vím proč nosím Nike 6.0.



Ale zpět k Dew Tour. Koukneme se jen tak lehce na poslední závod, který se jel v Las Vegas. V Dew Tour se sčítají výsledky z každé tour a ve Vegas se nakonec rozhodne, kdo celý ročník vyhrál. Čeká se tedy největší hrot a tomu odpovídá i skatepark, bmx park, dirty a vertka, která byla letos umístěna hnedka vedle bazénu, což mohlo být hodně zajímavý, však koukněte na plánek.



 Rozepisovat zde triky, který každý rider udělal by bylo zbytečné, od toho jsou zde videa, které můžete shlédnout na odkazech, které jsou umístěny na konci článku. Zobrazíme pouze výsledky jednotlivých bmx disciplín. Já osobně na Dew Tour nebyl, ale určitě bych se rád jel kouknout, nejen na super triky, ale určitě i na zázemí okolo a hlavně nasát tu atmosféru.



V případě vertky postoupila do finálového jamu pětice jezdců Jamie Bestwick, Vince Byron, Chad Kagy, Dennis McCoy a Simon Tabron, kdy z prvního fleku postupoval Jamie Bestwick se skoro bodovým náskoken na druhého Vince Byrona. Nakonec ale Chad Kagy zajel peklo a tento závod vyhrál a Jamieho Bestwicka nechal na druhém místě.



V případě dirtu se finále jelo ve dvanácti borcích, které tady jmenovat nebudeme, namátkou jen Chris Doyle, Anthony Napolitan nebo třeba Ryan Nyquist. Dirty nakonec ovládl Brandon Dosch, který Dew Tour jezdí teprve druhým rokem.

No a nakonec se kouknem na BMX Park kde velmi překvapil Ryan Nyquist, který výhrál jak semifinále, tak nakonec i finále. Od už přeci jen staršího jezdce, jakým Ryan je, jsem to nečekal, o to víc se mi to líbí. Tento jedenatřicetiletý jezdec za sebou nechal jména jako Daniel Dhers a třetího Garretta Reynoldse. Velká gratulace!

Tolik asi k Dew Tour, určitě koukněte na videa a klidně čekněte nové Holiday 2010 zboží od Nike 6.0 na našem e-shopu!
Bmx zdar!

BMX PARK FINALS VIDEO
http://www.allisports.com/dew-tour/event/dew-tour-championships-2010/video/dew-tour-championship-2010-bmx-park

BMX DIRT FINALS VIDEO
http://www.allisports.com/dew-tour/event/dew-tour-championships-2010/video/dew-tour-championship-2010-bmx-dirt


LAS VEGAS RANKING
http://www.allisports.com/dew-tour/results

No comments:

Post a Comment